Bemutatkozás

Bemutatkozás

A Zeg-Zug Waldorf Egyesület 2015 júniusában alakult 14 taggal.

Célunk elsősorban Zugló első Waldorf általános iskolájának létrehozása volt. Ezt a célt másfél év alatt sikerült elérnünk – 2016 szeptemberében megkezdte működését a Zugoly Waldorf Általános és Alapfokú Művészeti Iskola. Az Egyesület jelenleg az iskola fenntartója, ill. a tagok az iskola működésében, fejlődésében is szerepet vállalnak.

Egyesületünk másik fontos célja a Waldorf-pedagógia népszerűsítése, az ezzel kapcsolatos ismeretterjesztő feladatok ellátása, mely folyamatos munkát és kihívást jelent számunkra.

Szervezetünk élén 5 tagú választmányi bizottság áll, melynek tagjai látják el az operatív vezetési feladatokat is. Az egyesületi tagok a legkülönfélébb szakterületekről érkeztek, és ennek megfelelően vállalnak szerepet  a szervezet munkájában, néhány fős munkacsoportokat alkotva. A munkát a tagokon kívül külső segítők is támogatják. A feladatokat mind a tagok, mind a segítők önkéntes alapon, társadalmi munkában látják el, létrehozva egy stabil, mélyen elhivatott, egymás, az Egyesület és az iskolánk iránt felelősséget vállaló közösséget.

Egyesületünk és iskolánk tájékoztató kiadványát itt találja »

Történetünk

2015. januárjában Zuglóban egy kötetlen civil fórumot rendeztek egy XIV. kerületi Waldorf-iskola létrehozásával kapcsolatban, melyen kb. 200 érdeklődő vett részt.Ezen érdeklődök csoportjából a később egyre rendszeresebbé váló találkozók során nőtt ki egy elkötelezett szülői csoport, mely feladatául tűzte ki az iskolaalapítást.

Tervek

Legfőbb feladatunk fenntartóként iskolánk működésének biztosítása. Ez jelent gazdasági, operatív, adminisztrációs, építészeti, jogi stb. feladatokat, melyeket Egyesületünk tagjai látnak el. Az iskolának jelenleg otthon adó bérelt épületrész fejlesztése is folyamatos kihívás, ill. egyik fő célunk, hogy a jövőben a jelenlegi helyünkről az iskola egy másik épületbe költözhessen.

Kapcsolatfelvétel

3 + 3 =

CÍM

1141 Budapest, Gödöllői u. 15/A.

Adószám: 18730441-1-42

Bankszámla szám: 16200120-18544347 (MagNet Bank)

Kapcsolat

Kapcsolat

info@zwe.hu
+36 70 387 2648

Zeg-Zug Waldorf Egyesület